• 1 st Purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 400 g skalade räkor
    • 1 krm paprikapulver
    • 1/2 krm svartpeppar
    • kajennpeppar
    • 1/2 dl konjak
    • 2 dl vispgrädde
    • 2 msk chilisås
    • tabasco
    • salt
    • smör

    Skär purjon och paprikan i strimlor. Fräs den mjuk i smöret. Ta upp.
    Hetta upp pannan och fräs hastigt räkor och paprikapulver. Smaka av med peppar och kajenn.
    Flambera räkorna genom att hälla på konjaken och tända på den. Låt lågorna brinna ut. Alkoholen försvinner men aromen blir kvar.
    Tillsätt grädden och grönsaksfräset. Låt allt bli varmt. Smaka av med chilisås, tabasco och salt.
    Bjud ris, tunna gurkstavar och citron till.
  • Editera sidan
  • Lägg till ny