• 4 pers:
    • 5 msk solrosolja
    • 2 tsk senapsfrö
    • 1 tsk bockhornsklöverfrön (hälsokost)
    • 3 färska gröna chilifrukter, urkärnade och finhackade
    • 1 handfull curryblad (specialaffär)
    • 2 tumslånga bitar ingefära
    • 3 gula lökar, hackade
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 1 tsk gurkmeja
    • 6 tomater, hackade
    • 1 burk kokosmjölk
    • salt
    Fräs senapsfröna i den heta oljan tills de poppar. Lägg sen i bockhornsklöverfröna, chilifrukterna, currybladen och ingefäran. Rör om och låt fräsa ett par minuter.
    Hacka löken grovt i matberedare, häll den i grytan och låt den fräsa tills den mjuknar.
    Tillsätt cayennepeppar och gurkmeja.
    Kör tomaterna i matberedaren och lägg dem i grytan. Låt allt puttra ett par minuter, häll sen i 2 vinglas vatten och kokosmjölken.
    Sjud i ca 5 min. tills såsen tjocknar, salta sen.

    Kycklingcurry:
    • Lägg i strimlat kycklingkött och låt puttra tills det är genomkokt.
    Fiskcurry:
    • Lägg i skinn- och benfria fiskfiléer, låt puttra i ca 5 min.
  • Editera sidan
  • Lägg till ny