• Grovt bröd med rostade nötter
    • 100 g jäst
    • ca 7 dl grovt rågmjöl
    • ca 7 dl vetemjöl special
    • 200 g torkade aprikoser, grovhackade
    • 30 g rostade sötmandlar, grovhackade
    • 30 g rostade hasselnötter, grovhackade
    • 30 g rostade solrosfrön
    • 1 dl krossade linfrön
    • ca1/2 l lättyoghurt
    • 1/2 dl rapsolja
    • 2 tsk salt
    • 1 msk honung
    • extra vätska (om det behövs)
    Lägg alla ingredienser i en bunke och låt din trogna degblandare göra jobbet, eller blanda och knåda för hand.
    ( Blanda inte i allt vetemjöl med en gång, utan kolla hur degen blir och tillsätt lite vätska om det behövs. /Hasse)
    Låt degen jäsa i cirka 1 1/2 timme.
    Kavla ut degen över en mjölad bakplåt till cirka 5 centimeters tjocklek och låt jäsa i 1-1 1/2 timme, eller längre om det behövs. Sätt ugnen på 200° och grädda brödet 20-30 minuter tills det har fått en fin yta och låter ihåligt när du knackar på det.
    Ta ut brödet, låt det svalna och skär sedan ut rutor av det.

    Gl-värde runt 70.
  • Editera sidan
  • Lägg till ny